Kun tulet tunnille

Kaikkialla missä treenataan ja kohdataan ihmisiä on hyvä muistaa normaalit perussäännöt. Tule ajoissa paikalle. Varaa aikaa esim. parkkipaikan löytämiseen, vastaanotossa asioimiseen, vaatteiden vaihtamiseen, wc:ssä käymiseen jne. Kunnioita itseäsi, opettajaa ja muita oppilaita tulemalla ajoissa. Hyväksy myös, jos käy niin, että sinua ei päästetä tunnille jos tulet liian myöhään paikalle.

Kunnioita tunneilla ja treeneissä muiden läsnäoloa ja keskity itseesi. Anna muille treenaajille ja opettajalle työrauha. Jos otat matkapuhelimen mukaan tunnille, laita se äänettömälle, aseta myös värinä pois. Treenaa aina puhtaissa vaatteissa ja vältä voimakkaiden hajusteiden käyttöä. Kädet on aina hyvä pestä ennen tuntia ja myös jalat erityisesti ennen tunteja, jossa ollaan paljain jaloin.

Paras joogamatto on oma matto. Käytä mahdollisuuksien mukaan aina omaa joogamattoa. Fatiman omilla pilates- ja astangajoogakursseilla on oltava oma joogamatto mukana. Sama koskee Saksalaisella koululla järjestettäviä syvävenyttelytunteja – aina oma matto mukaan. Lue lisää Saksalaisen koulun toimintaohjeista ennen kuin tulet tunnille.

Paras syy tulla tunnille on se, että ei osaa ja haluaa oppia.

Fatima on tunnilla sinua varten, hänen työtään on opettaa, auttaa ja kannustaa sinua. Hän välittää sinusta ja terveydestäsi. Anna hänen tehdä työnsä sinun avuksesi. Keskity treenaamiseen, kuuntele ja noudata ohjeita. Älä vertaa itseäsi muihin vaan keskity omaan tekemiseen. Hyvä ajattelutapa ja asenne on että tekee mitä pyydetään eikä hirveästi ajattele liikoja. Positiivinen suhtautuminen kaikkeen auttaa aina parhaiten. Kun kuulet ohjeen, noudata sitä, tee, älä selitä tai ajattele että et kykenisi tekemään. Jos muualla on opetettu eri tavalla, kokeile rohkeasti Fatiman mahdollisesti sinulle uutta tapaa tehdä harjoitus. Jos hän kehottaa tekemään vähemmän, tee niin, jos kehottaa tekemään ihan toisella tavalla, tee niin. Fatiman opetukset ovat tarkkoja ja hän on kehonhallinnan asiantuntija joten kannattaa kuunnella ja ottaa vastaan kaikki tieto mikä annetaan.

Hyvä opettaja on asiantuntija ja treenissä hän ei aina välttämättä sano sitä mitä sinä haluat kuulla, vaan mitä sinun oppilaana olisi hyvä kuulla. Jos olet epävarma sopiiko laji sinulle, voiko tunnille tulla jos sinulla on esim. jokin vamma tms., kysy Fatimalta esim. sähköpostilla tai viestillä Facebookin kautta. Lisätietoja kustakin lajista voit lukea näiltä sivuilta. Hyvä perussääntö on tulla aina ensin alimmalle tasolle, Fatima siirtää sinut sitten toiseen ryhmään jos taidot riittävät. Kerro aina ennen tunnin alkua jos sinulla on vamma kehossasi, tai on jotain mitä et voi tai saa tehdä. Kerro myös jos olet raskaana, juuri synnyttänyt tai toipumassa jostain vammasta tai sairaudesta. Kerro myös jos olet uusi tai ensikertalainen. Fatima yleensä tunnistaa uudet, mutta jos ryhmä on iso, kuten esim ne ovat SatsElixiassa ja Step Upilla, niin on hyvä moikata ja esittäytyä.

Anna itsellesi aikaa oppimiseen.

Kaikki ihmiset oppivat ja yleensä hitaasti, ihan omassa tahdissa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan opit kun kuuntelet ja teet etkä murehdi. Älä päätä etukäteen että et osaa tai saa tehtyä jotain harjoitusta jota et ole vielä kokeillut. Tee vain rohkeasti.

Jos joku harjoitus ei onnistu lainkaan, Fatima saattaa antaa sinulle muita ohjeita. Voit myös itse valita, että lepäät etkä tee harjoitusta lainkaan, se on aina sallittua. Älä keksi omia harjoituksia tai sovelluksia tunneilla, ne yleensä tuntuvat mukavilta mutta ovat lähes poikkeuksetta huonoja valintoja ja jopa epäterveellisiä. Kuuntele Fatiman ohjeita ja noudata niitä. Lepo on hyvä vaihtoehto jos väsyt liikaa, harjoitus tuntuu liian vaikealta tai tunnet kipua.

Muista, että lepo on yhtä tärkeää kuin treeni. Älä treenaa liikaa samana päivänä, älä aloita mitään järisyttävää treenikuuria joulun tai kesäloman jälkeen, vaan sitoudu treenaamaan säännöllisesti viikoittain jatkuvasti niin, että jaksat nauttia treenistä ja jaksat myös treenin jälkeen nauttia elämästäsi ja liikunnasta tulee elämäntapa. Liian rankat liikuntakuurit tekevät aina pahaa pitkällä aikavälillä: tulet sairaaksi, väsyneeksi ja pahimmassa tapauksessa saat vamman tai menet ylikuntoon. Viikoittaiseen treeniin kuuluu aina vähintään yksi lepopäivä ja pari kevyempää treenipäivää, tosi rankkoja treenejä vain harvoin, eikä aloittelija tee lainkaan rankkoja tai kovia treenejä sillä aloittelijalle jokainen treeni tuntuu vaikealta ja haastavalta.