Pilates

Pilates on vanha Joseph Pilateksen luoma vammoja parantava ja terveyttä edistävä kehonhallintalaji, joka perustuu hyvin paljon joogaan mutta myös klassiseen balettiin.

Syvällinen ja tarkka pilatesharjoittelu on eräänlaista kehonhallinnan ja omassa kehossa olemisen kielioppia.

Se parantaa ja kehittää kaikkea, jota tarvitaan hyvään kehontuntemukseen ja kehonhallintaan. Laadukas pilatesharjoittelu tukee kaikki lajeja, varsinkin joogaa ja tanssia. Pelkästään hengitystekniikka ja sen harjoittelu vahvistaa koko kehon keskeltä, sisältä ulospäin, parantaen ryhtiä ja rangan asentoa päästä lantionpohjaan. Hyvään hengitystekniikkaan liitetyt pilatesasennot ja liikkeet vahvistavat yhä syvällisemmin kehoa sisältä ulospäin päästä varpaisiin asti.

Fatima opettaa pilatesta erittäin tarkkaan ja syvällisesti. Kaikki alkaa hengitystekniikasta, jota harjoitellaan jokaisella tunnilla ja hiotaan loputtomiin. Hengitystekniikan oppiminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Pilatesta tulee harrastaa pitkään ja säännöllisesti, mutta hyödyt voi jokainen tuntea hyvin lyhyessä ajassa, jopa ensimmäisen tunnin jälkeen. Fatiman opettaman pilatesharjoittelun avulla voi parantaa vaivoja ja vammoja. Fatiman pilatesta voi siis suositella ihan kaikille, erityisesti selkävaivaisille.

Fatima on kirjoittanut myös pilateksesta kirjan: “Pilatesta aloittelijalle – opas hengitys- ja liiketekniikkaan” (Otava 2007). Kirjan kautta voi tutustua tarkemmin Fatiman kehittämään opetusmenetelmään ja tekniikkaan. Kirja on ainutlaatuisen tarkka ja sisältää mm. kattavan hengitystekniikkaosion. Kirjasta on jo otettu kaksi painosta, jotka molemmat on myyty kirjakaupoissa loppuun. Fatimalla on vielä myytävänä pieni erä. Jos haluat tilata kirjan, ota yhteys Fatimaan sähköpostitse, fatima@fatimawitick.com.

Fatima opettaa pilatesta vain omilla kursseillaan jonne osallistuja ostaa kurssipaikan koko kaudeksi verkkokaupasta. Jokainen aloittaa alkeistasolta, jatkotasolle pääsee vain Fatiman henkilökohtaisella luvalla.