Jooga

Fatima opettaa astangajoogan lisäksi myös hathajoogaa. Hatha on perinteistä fyysistä joogaharjoittelua. Vastoin yleistä harhakäsitystä hathajooga ei ole pehmeää eikä se ole helppoa mutta erittäin antoisaa ja terveellistä keholle ja mielelle. Sana ¨jooga¨ tarkoittaa yhdistämistä: joogassa yhdistetään keho ja mieli, voima ja notkeus, ketteryys ja hallinta, hengitys ja liike, hengitys ja asento… tämä lista on loputon. Sana ¨hatha¨ tarkoittaa periaatteessa voimaa: Joogassa voima tulee hengityksen hallinnasta, kehon sisäisten tukipilarien eli lukkojen hallinnasta (= napa sisään ja lantionpohjan supistus), sisäisen ja ulkoisen voiman yhdistämisestä ja tämä voiman kehittäminen harjoittelussa yllättää monesti kokemattoman joogaajan, tai joogaajan jota ei ole opetettu tarkkaan tai opettaja on ollut liian lepsu ja treeni voimatonta. Kaikkien on hyvä tietää että notkeus tulee AINA yhdistää voimaan, ilman voimaa, notkeus on epäterveellistä.

Vahva ja notkea keho kestää mitä vaan, löysä ja heikko keho ei kestä mitään.

Fatiman hathajoogatunnilla tehdään ihan alkeistason asentoharjoituksia, jotka ovat aika lailla osiksi pilkottuja aurinkotervehdyksiä ja asanoita. Tunti päättyy aina loppurentoutukseen. Fatiman hatha on perusteellista ja tarkkaa ja siksi erittäin terveellistä.

Hathajooga sopii kaikille, myös huonompikuntoisille, ja on hyvä vaihtoehto jos astangajooga tuntuu liian rankalta ja ehdottomalta. Varaudu kuitenkin siihen, että helppoa se ei ole, jos harjoitus tuntuu sinusta helpolta, voisit tehdä paremmin ja syvällisemmin. Suurin ero esim. hathajoogan ja astangajoogan välillä on, että astangajoogassa harjoitukset tehdään perinteen mukaan aina samassa järjestyksessä, hathajoogassa jokainen treeni voi olla erilainen. Tunnin teemaa voi vaihdella ja harjoituksia voi soveltaa loputtomiin.

Fatima opettaa tällä hetkellä hathajoogaa Sats Elixia Alexiumissa ja Kampissa sekä wellness-matkoilla. Tunnit ovat nimikkeellä jooga. Näillä joogatunneilla ei ole tasomerkintää eli ne sopivat kaikille ja ovat alkeis-/perustasoa. Ota aina oma joogamatto mukaan, tarvitset myös pyyhkeen ja vesipullon.

Tiesitkö että voit myös ostaa Fatiman Hathajooga-äänitteen?

Äänite on kattava ja sisältää paljon tarkkoja ohjeita. Osia on 35, sisältäen intron ja 34 harjoitusosiota, eli tekemistä riittää pitkäksi aikaa omatoimiseen harjoitteluun. Äänite sopii henkilölle joka käynyt Fatiman vetämällä Finnmatkojen Wellnessmatkalla, hathajoogassa, joogastretchingissä tai astangajoogassa.

Tilaukset sähköpostilla tmi@fatimawitick.com. Kerro tilatessasi missä muodossa haluat äänitteen. Äänitteen voi ostaa digitaalisena (hinta 40 €, äänite toimitetaan sähköpostiisi) tai CD:nä (hinta 48 €, 5 CD-levyä). CD-muodossa äänitetoimitukset postitse jolloin hintaan tulee lisäksi postikulut.