Syvävenyttely

Fatiman opettama syvävenyttely on tarkkaa ja syvällistä venyttelytreeniä. Tunti itsessään on jo legenda ja tälle tunnille kannattaa ehdottomasti tulla. Fatima on opettanut ja kehittänyt venyttelytreeniään yli 30 vuotta ja harjoituksiin tulee uusia nyansseja sitä mukaa kun kehosi ja nivelesi kehittyvät.

Syvävenyttely on perinteisesti pitkäkestoista venyttelyä. Syvävenyttely ei ole helppoa eikä kevyttä mutta se on terveellistä ja hoitaa kehoa syvällisesti. Pitkäkestoisia venytyksiä voi syvävenyttelytunnilla itse lyhentää tarpeen ja taitojen mukaan lepäämällä itse. Syvävenyttelyä ei suositella heti raskaan harjoittelun (esim. voimatreeni) jälkeen.

Tunti ei ala erillisellä lämmittelyllä vaan etenee lantiosta eteenpäin, pienemmistä liikkeistä isompiin ja syvempiin venytyksiin. Tunti etenee aina lantiosta kohti kehon ääripäitä. Voit levätä tarpeen mukaan ja säätää venytysten tehoa itse. Ei haittaa vaikka lepäisit koko ajan enemmän kuin kukaan muu. Fatima antaa koko ajan tarkkoja ohjeita siitä miten asentoihin mennään, mitä niissä tehdään ja myös mitä ei tehdä.

Venyttelytunti ei ole notkeiden ihmisten esiintymistilaisuus.

Keskity itseesi, äläkä kilpaile muiden kanssa. Syvävenyttely on hyödyllisintä juuri niille, jotka ovat jäykkiä ja kankeita, venyttelylajit eivät ole notkeiden ihmisten esiintymistilaisuuksia. Kuuntele omaa kehoasi, hengitä ja noudata ohjeita.

Ota tunneille mukaan oma joogamatto (Step Upilla on käytettävissä lainamattoja, Saksalaiselle koululle tarvitsee aina oman maton!), vesipullo ja hikipyyhe. Treeni tehdään paljain jaloin. Jos sinulla on herkät polvet tai polvivamma, tarvitset korokkeen takamuksesi alle. Korokkeena toimii loistavasti esim. tyyny tai ylimääräinen jumppamatto jonka voi kääriä rullalle.

Huom! Jos polvesi eivät taivu ollenkaan voi syvävenyttelytunnille osallistuminen olla liian haastavaa.