Klassinen baletti

P5240396 00034607a

Alkeisryhmän esitys Stepup kevätnäytöksessä 2015.

Klassinen baletti on on erittäin vanha laji ja kiistatta yksi maailman vaikeimmista lajeista. Haasteellisuudestaan huolimatta baletti on erittäin antoisaa ja ihanaa. Baletti kehittää kaikkea mitä voit kuvitella: voimaa, notkeutta, ketteryyttä, koordinaatiokykyä, tasapainoa, musikaalisuutta, rytmitajua…lista on loputtoman pitkä. Balettiharjoittelusta on hyötyä kaikille ja kaikkeen, sillä se tekee sinusta ryhdikkään, säteilevän ja rohkean. Erityisesti baletista on hyötyä ja se luo hyvän pohjan kaikkeen muuhun tanssiin sekä esim. voimisteluun, taitoluisteluun yms.

Baletti tekee sinusta ryhdikkään, säteilevän ja rohkean!

Fatima opettaa balettitunneillaan laadukasta, puhdasta, pilates-pohjaista, placement-tekniikkaan (=vartalonlinajustekniikka) ja kehon anatomiaan perustuvaa erittäin terveellistä ja vahvaa balettia. Tämä on balettia aidoimmillaan. Baletin tyylisuuntauksia on monia ja Fatima tuntee ja käsittelee opetuksessaan ne kaikki: on venäläistä, amerikkalaista, ranskalaista, Bournonville tyyliä jne. Fatima on itse opiskellut balettia ympäri maailman joten syvällistä tietotaitoa on paljon. Fatima on opettajan urallaan opettanut lapsia, nuoria, kaikenikäisiä aikuisia, ammattilaisia ja amatöörejä. Tällä hetkellä suurin osa oppilaista on junioreita, nuoria ja kaikenikäisiä aikuisia. Fatiman balettitunnit löytyvät Step Up tanssikoulusta Helsingistä ja Espoosta. Tunteja on alkeistasosta keskitasoon. Ryhmät on jaettu juniori-ikäisiiin (11-14v.) ja aikuisten ryhmiin. Aikuisten ryhmät ovat yli 15 vuotiaille eikä yläikärajaa ole. Näiden Step Upin avoimien balettituntien lisäksi Fatima opettaa Step Upin Show-koulutusohjelman lapsille ja nuorille balettia ja tanssitekniikkaa. Step Upilla löytyy myös Fatiman Jumps & Turns -tunti, joka on balettitekniikkaa ja suositusalaikäraja on 13 v. mutta myös nuoremmille koulutusohjelmalaiseille suositellaan tätä. Katso tarkemmat tiedot ryhmistä Step upin nettisivuilta. Tällä hetkellä Fatima opettaa myös Kansallisoopperan balettikoulussa balettitanssijoiksi opiskeleville ammattiluokkien nuorille tanssijan kehonhuoltoa.

Jos haluat oppia turvallisesti hyvää balettitekniikkaa, tule Fatiman balettiin. Kannattaa aloittaa alkeistasosta ja sitten kysyä Fatimalta mille tasolle taidot riittävät. Opetustyyli on vaativa, teknisesti tarkkaakin tarkempi, mutta terveellistä ja kuten aina, huumorilla siivitettyä.

Tulet kehittymään nopeasti jos olet ahkera, tunnollinen ja noudatat ohjeita.

Myös tyylisi, tanssillisuutesi, ulosantisi sekä musikaalisuutesi kehittyvät, sillä ilmaisu sidotaan aina tekniikkaan. Fatima korjaa myös maneerit pois, ja tämä on tärkeää, mutta myös kaikkein vaikeinta.

Balettiin et tarvitse mitään erityisiä varusteita. Fatima suosittelee sukkia jalkaan, ei tossuja. Jos olet tottunut treenaamaan balettitossuissa, laita tankoon sukat ja vaihda keskilattialle tossut. Muuten voit pukeutua itsellesi mukaviin treenivaatteisiin, kuten jos tulisit joogaan tai menisit jumppaan. Fatima suosittelee istuvia trikoita, ei leveitä lahkeita ja istuva toppi tai paita. Säärystimiä ja lyhyitä harjoitushameita voi ja saa myös käyttää. Sido aina hiukset kiinni ja pois kasvoilta. Ota myös vesipullo mukaan.